Therapievormen

Individuele therapie

Tijdens individuele therapie help ik je stil te staan bij wat je denkt, maar vooral bij wat je voelt, ervaart en zou willen voor jezelf. Welke dingen staan jou daarin in de weg? Vaak waarderen we onbewust maar één kant van onszelf en hebben we patronen ontwikkeld die vroeger hielpen maar nu niet meer. Door goed naar onze zintuigen te luisteren en aandacht te hebben voor wat er in het hier en nu gebeurt, gaan we samen op onderzoek uit.

Dit doen we op een persoonlijke, ervaringsgerichte en experiëntiële manier. Naast nieuwe inzichten, doe je helende ervaringen op en leer je met compassie te kijken naar jezelf. Met als doel je weer in balans te brengen en de relatie met jezelf en anderen te verbeteren.

Ik werk voornamelijk vanuit de Ervaringsgerichte psychosociale therapie, Gestalttherapie en Systeemtherapie met uitstapjes uit de schematherapie, Innerlijk Kind werk, Voice Dialoque en NLP.

Relatietherapie

Binnen relatie therapie wil je de ontmoeting tussen partners weer op gang brengen.

Veel stellen kampen namelijk met relatiepatronen waardoor dit steeds minder goed lukt. Er ontstaat als snel een negatieve spiraal waarbij de een verwijten maakt vanuit het gevoel tekort te komen en de ander zich hierdoor nog minder laat zien. Beiden voelen zich dan eenzaam, gefrustreerd en niet gezien.

Het is hard werken om dit soort relatiepatronen te veranderen. Het vraagt dat je gaat kijken naar jezelf, je kwetsbaar op stelt en gaat oefenen met nieuwe communicatie-manieren.

Gezinstherapie bij rouw

Je kunt bij een gezinstherapeut terecht als je als gezin te maken hebt met een ingrijpende gebeurtenis of een overlijden binnen een gezin. Gezinstherapie coacht gezinsleden zowel individueel als gezamenlijk om het verlies te integreren in het leven en de gezinsleden te helpen dit verlies samen te dragen. Waarbij de ouder(s) in de ouderrol blijft/ blijven en de kinderen op hen mogen leunen voor steun.

Uit eigen ervaring weet ik hoe intensief het rouwproces kan zijn en wat er allemaal bij kan komen kijken. Maar uiteraard is iedere situatie verschillend en heeft zijn eigen uitdagingen. Ik ondersteun jullie hier graag bij.